Mit navn er Louise Egedal

Jeg skaber unikaværker, der formidler harmoni, balance og autenticitet. Jeg laver kunst til mennesker, som gerne vil have ro og harmoni i deres omgivelser – med en rå kant! Mine unikaværker bidrager til en fredfyldt atmosfære i hjem og på arbejdspladser – til steder, der skiller sig ud fra mængden.

Kvalitet, både hvad angår materialer og tid, har højeste prioritet. Jeg er oplært i den klassiske, danske tradition. Det kombinerer jeg med den japanske “Wabi-Sabi” æstetik, som kort fortalt betyder, at man ser skønheden i det uperfekte. Det uperfekte er tilsigtet, og skaber en ny dybde og interesse i et værk. Derfor vægter jeg at give plads til det rå og rustikke udtryk, hvor processen skinner igennem. Dermed kan det stadig vibrere af liv og autenticitet.

Uanset om det er maleri, keramik, digitalt computerarbejde eller tegning, er den overordnede idé at skabe et udtryk – dna´et er det samme. Gevinsten ved at arbejde bredt er, at felterne beriger hinanden. En idé, der opstår i ét felt, glider over i et andet, og vender tilbage med et nyt udtryk. Og vice versa.

I arbejdet med leret eksperimenterer jeg med form og glasur; derudover er jeg meget inspireret af den japanske keramiktradition, som har håndværket i højsædet. Olie- og akryl malerierne kommer fra et inutitivt lag, som bl.a. stammer fra mine vandringer i naturen – både her i landet (især Vesterhavet) og i bjergene i Schweiz, hvor jeg har boet, samt England, hvor jeg ligeledes har boet. Det rå og upolerede tiltaler mig, men det skal være i samklang med noget dybere; en følelse eller et indtryk. Derudover fotograferer jeg som en form for inspirationsindsamling. Udvalgte fotos bliver til limited edition kunsttryk. Jeg arbejder både med analog og digital kamera, og finder det interessant at arbejde med det grafiske, og at finpudse detaljen.

Privat bor jeg med min familie langt ude på landet, hvor jeg finder roen og råmaterialet til mine værker.