Glædelig jul!

Det har været et begivenhedsrigt år, som nu lakker mod enden. Her fra Egedal Studio ønskes alle en glædelig jul samt et godt nytår!

Ved årets afslutning, i de kolde måneder, er det tid til at gøre op; regnskab, budget, at se fremad og glæde sig til, hvad der venter på den anden side af nytårsaften 2020. Der er allerede spændende ting i støbeskeen!

-Men det er også tid til at reflektere over 2019, og det har for mig – både personligt og fagligt – været et rigtigt spændende år.

Året startede med at smøge ærmerne op; jeg skulle have renoveret en gammel staldbygning, så den kunne blive omdannet til et inspirerende rum at arbejde i! Det gik der et par måneder med – og med hjælp, gode råd og vejledning er resultatet blevet godt. Atelieret står totalt opdateret og “køreklart,” og har allerede været i brug i mange måneder nu.

Det var også året, hvor jeg var på road-trip med min keramiske læremester Lise Seier Petersen. Turen gik til Fox-Amphoux i Provence. En smuk tur med masser af inspiration og godt selskab – og tid til at arbejde med legatsøgning.

Arbejdet med legatsøgningen bar frugt i maj, nemlig da jeg fik tildelt Assens Kunstråds rejselegat. Legatet søgte jeg for at rejse til Japan og finde inspiration, nye samarbejdspartnere og gallerier.

I juli måned udstillede jeg sammen med to dygtige kvinder på Læsø. Udstillingen hed “Lys” og det var i samarbejde med Vivi Christensen og Kirstine Mengel. Det var spændende at bygge en udstilling op sammen med de to, og at se mine værker i samspil med deres.

I august fik jeg en invitation til at udstille på CHART Art Fair i Den Frie Udstillingsbygning i København. Dér viste jeg mine seneste værker sammen med andre designere og kunstnere; det blev en virkelig fin oplevelse. Jeg havde et udstillingsområde sammen med tekstilkunstner Signe Emdal, og det var inspirerende at samarbejde med kunstnere indenfor andre fagområder. Det var også spændende at møde gallerister og kolleger i de flotte, historiske rammer.

I oktober måned var kursen sat mod Japan, og jeg fik 14 dage dér tætpakket med inspiration, god mad, nye bekendtskaber såvel som genoptagelse af gamle. En virkelig god tur, som stadig rumsterer i mig.

Derudover har 2019 været spækket med udflugter til spændende udstillinger, møder med interessante mennesker, og der er kommet nye gallerier og butikker til, som forhandler mit keramik. Der er derudover skabt yderligere kontakt til forhandlere i U.S.A. og private samlere fra Rusland og Australien – kontakter, jeg ser frem til at have forbindelse med i det nye år. – Og fra atelieret er der blevet solgt både keramik og maleri.

Jeg vil i den forbindelse gerne sige tak til alle jer, jeg har været i forbindelse med på den ene eller den anden måde i 2019 – I var med til at gøre året helt specielt!

Egedal Studio ønsker alle en glædelig jul og et rigtigt godt nytår!