Jeg kan ikke få armene ned over det sidste nye fra atelieret: Rå julepynt! Her er et preview på mine unika julekugler, som jeg sidder og drejer i hånden disse dage. Jeg er ikke den store julepynts-producent, men en forsigtig forespørgsel endte med at jeg alligevel besluttede mig for at give det en chance.

julekugler-i-kurvDet endte med, at jeg havde en fest ved drejeskiven! Jeg besluttede mig for at lave julepynt, som jeg godt selv gad at have hængende.

Da jeg først var kommet i gang, kunne jeg ikke rigtigt stoppe igen, og disse julekugler er lavet af ren lyst. Hver og én er unika, individuelle, og jeg laver dem kun i begrænset mængde.

Jeg har brugt et sort stentøjsler, som er hentet i Berlin. Julekuglerne er drejet på stok, dvs. at jeg smider en kæmpe klump ler på drejeskiven. Derefter benytter jeg mig af en teknik, hvor kun den øverste del centreres og drejes op.

Dette kan jeg gentage, til der ikke er mere ler på drejeskiven. Det betyder, at jeg kan dreje ting med et meget lille fikspunkt. Teknikken kræver øvelse, men giver et godt resultat.

Julekuglerne er hule, og derfor ikke voldsomt tunge – jeg skal i hvertfald have kastet nogle på juletræet i år! Ellers forestiller jeg mig, de kan gøre sig godt i et vindue med deres fine og individuelle silhouetter. – Eller flere styk på et rustikt fad.

julekugler-i-aeske-2Der er allerede forespørgsler på dem, så det tegner jo godt! De kommer i handlen snart, både i de fysiske butikker og på online galleriet unikakeramik.com.

Hvis du ønsker at være blandt de første, som ved, når de rammer hylderne, så skriv dig på min nyhedsmail her på siden – eller gå til unikakeramik.com og skriv dig på nyhedsbrevet dér.