Fotografi har været en fast del af min inspirationsindsamling siden jeg som ung kunststuderende købte mig et spejlreflex kamera. Det var et Pentax, og jeg lærte selv at fremkalde film i mørkekammeret. Der var en helt speciel stemning, og spændingen var næsten til at tage og føle på, når jeg i fremkalderbadet kunne se motivet tone frem på fotopapiret.

 

fjer-transp-baggrund-smaa-pix-vandm-com-m-rammeTiderne har ændret sig! Nu fotograferer jeg med digitalkamera, og redigeringsmulighederne er på det nærmeste eksploderet med de nye teknikker. Jeg redigerer stadig med filtre – nu på en anden måde, og jeg synes, at kunsten her er at begrænse sig!

Jeg ønsker at fremhæve motivet og hensigten, og her kan det være en øvelse at stoppe i tide med alle de muligheder, der findes digitalt. -At lade motivet tale sit eget, enkle sprog.

Når jeg er på tur eller ser noget spændende ud af mine vinduer – jeg bor langt ude på landet – så er kameraet min faste følgesvend. Jeg fotograferer primært for at fastholde en farve, en komposition eller en stemning.

Fotografi  er en måde at samle inspiration på, som er naturlig for mig; en slags idébank.

Af og til sker der det, at jeg finder et foto, som er taget for år tilbage – og som jeg nu ser på med nye øjne. Eller jeg får en idé, og går på jagt efter motivet med kameraet.

 
kogle-transp-baggrund-smaa-pix-vandm-com-m-rammeHjemme foran computeren redigerer jeg, til jeg synes at udtrykket er færdigt. Det er som at male med pixels.

Nogle af disse redigeringer slipper igennem nåleøjet og bliver til det, jeg kalder ”kunstprint.” Jeg arbejder kunstnerisk med mediet, og får det derefter printet hos en professionel printer. Jeg har valgt et dansk firma, som printer i meget høj kvalitet på syrefrit papir, og holdbarheden er 70 år+.

Disse prints fåes kun i en begrænset periode. De er nemlig lavet i limited edition, og når max. antal er nået, så printes der ikke flere.

Jeg kan godt lide ekslusiviteten i kunstprintene; de er af virkelig høj kvalitet, og ligger et sted mellem en plakat og et maleri – så kan flere få sig et stykke kunst til væggen.

 

Kunstprintene sælger jeg gennem Crowdyhouse.com, som er et hollandsk firma. De sender til hele verden. Alle print har været gennem min hænder og er godkendt, signerede og nummererede af mig.

bornholm-08-smaa-pix-vandm-comHvis du gerne vil holdes opdateret omkring de nyeste prints og have mulighed for at se dem først, er du velkommen til at skrive dig på mit nyhedsbrev.

Jeg glæder mig også til at udvide med flere prints, og at sælge dem her på bloggen – følg med på louiseegedal.com!